Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Даниела Петкова от Асоциацията за допълнително пенсионно осигуряване говори

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Даниела Петкова от Асоциацията за допълнително пенсионно осигуряване говори
Коментари Харесай

Даниела Петкова за втората пенсия: От 45 до 194 лева за хората, които нямат достатъчно пари за пожизнена пенсия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Даниела Петкова от Асоциацията за в допълнение пенсионно обезпечаване приказва в студиото на БТВ за идните изплащания от втория дирек на пенсионното обезпечаване, които ще стартират от 1 септември. 

" На 1 септември стартира погашение от втория дирек, към този момент към 4 505 дами са трансферирали в първи дирек партидите си от втория, останалите не са го създали, тъй като 60% от тях нямат задоволително натрупвания. 
Всички пенсионни фондове разрешават да се влезе с самостоятелна ключова дума и да се проверява колко е насъбраната сума. 

Калкулаторът на Национален осигурителен институт е ново събитие. Предлагаме и тази опция. Чакаме наредби от комисията по финансов контрол.

Първо се гледа насъбраната сума в самостоятелната партида. 4 400 са по данни на комисията по финансов контрол хора, които не са в България и няма да получат пенсия. Пенсията от втория дирек зависи от самостоятелната сума в насъбраната партида. 

Възможно е да се окаже при някой втората му пенсия да е по-малка от 10-те % от държавната му пенсия, само че това ще се усети единствено в първите няколко години. Във втория дирек има записи в закона пенсията да се актуализира всяка година. Не се чакат преизчисления от Народното събрание. Ще се навакса разликата. 

Една страна постоянно може да национализира едни частни средства на жителите, в случай че това са опасенията. Пенсионните фондове обаче са частни за жителите. Едно прекачване от втория в първия дирек си е национализация. 
Ако страната реши да национализира собствеността на жителите, постоянно може да го направи.

Ще изплащаме еднократно и разсрочено суми от партидите на хората, които нямат задоволително пари за пожизнена пенсия - сред 45 до 194 лв. на този стадий месечно. 

Тези размери ще се усилват. Изцяло могат да се изтеглят парите, единствено в случай че са до 900 лв. сега - трикратният размер на минималната държавна пенсия. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР